Cultuur en Techniek op School mag vier jaar door

De overheid vindt kwalitatieve cultuureducatie in het onderwijs belangrijk. Daar zijn wij het mee eens natuurlijk!

Zo'n jaar of negen geleden vertaalde zich dat in het traject Cultuureducatie met Kwaliteit, of: CmK, inclusief een fonds met budget om scholen te ondersteunen goede cultuureducatie te realiseren. 

Cultuureducatie met kwaliteit

Zo zie je op de foto kinderen die een klassiek muziekstuk vertalen in een beeldend kunstwerk. Zij leren dat klassieke muziekstukken eigenlijk prachtige verhalen zijn. En die verhalen gaan in hun verbeelding leven. Echt een heel mooi proces! Overigens werd hier Vivaldi's Herfst uitgebeeld.

Cultuur en Techniek op School

Organisaties kunnen een aanvraag indienen om CmK uit te mogen voeren in de gemeente waar zij zich bevinden. In ons geval doet Cultuur en Techniek op School (CToS) dat. CToS is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen Stadstheater Zoetermeer, Bibliotheek/Forum, Museum de Voorde, Franx, Cultuurpodium de Boerderij en natuurlijk wij, CKC & partners.

Aanvraag voor 2021 tot en met 2024

In het najaar van 2020 is met man en macht gewerkt om een sterke aanvraag te schrijven, plannen voor de komende vier jaar te maken en daarmee het fonds te overtuigen dat CToS, voor de derde termijn van 2021 tot en met 2024, de klus verder wil oppakken en nog meer scholen wil ondersteunen om kwalitatieve cultuureducatie een plek te geven.

We mogen door!

Onlangs kregen wij dan het verlossende woord: ja, we mogen door! De aanvraag is toegekend en daar zijn we uiteraard heel blij mee.

Op naar een mooie CmK 3-periode!

Cultuur en Techniek op School mag vier jaar door