Speciaal voor 55-plussers die op zoek zijn naar inspiratie, verdieping of graag in gesprek willen met andere cultuurliefhebbers brengen wij twee keer per jaar 'Uit de Kunst'. Dit voorjaar doen we een 'rondje Europa' en gaan de succesnummers van de vorige landenedities in de herhaling. 

programma uit de kunst

Rondje Europa

Luisterclub 'Rondje Europa'
Franse chanson

De Luisterclub zal op de donderdagen 24 maart en 14 april in het teken staan van het thema 'Rondje Europa'. De middagen zijn gratis toegankelijk en duren van 13:30 tot 16:30.

Op 24 maart zal in ieder geval het Franse chanson onderdeel van het programma uitmaken. Wij verzoeken u vriendelijk om u aan te melden via het e-mailadres mvc@ckc-zoetermeer.nl, zodat wij genoeg stoelen klaar kunnen zetten.

Mocht u de Luisterclub nog niet kennen, dan is dit een mooie gelegenheid om hiermee kennis te maken. Het is een gezellige groep van ongeveer 20 mensen in de leeftijd 55+ die zelf muzikale bijdragen meenemen in de vorm van (bij voorkeur) YouTube-links die we projecteren. Maar een CD of vinylplaat kunnen we ook draaien. Het is leuk als de deelnemers zelf iets vertellen bij hun meegebrachte of ingediende muziekfragment, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Muziek luisteren, zien, en erover praten, dat is de bedoeling. 

Graag verwelkomen wij u bij deze bijeenkomsten en vragen u om maximaal 2 muzikale bijdragen van 'Europese muziek' (alle muziekstijlen zijn mogelijk) uiterlijk op de maandag vóór de bijeenkomst bij Ruud van Wijngaarden aan te melden via rtvanwijngaarden@gmail.com, onder vermelding van titel, uitvoerende en indien mogelijk de YouTube-link, of dat u zelf de CD of plaat meebrengt.

Lezing | Het Prado-museum in Madrid

In deze lezing staat één van de mooiste musea van Europa in de schijnwerpers: het Museo del Prado in Madrid. We behandelen de geschiedenis van het gebouw en van de collectie en maken zo eigenlijk een virtuele reis langs de meest bijzondere kunstwerken.

Ook een goede voorbereiding wanneer u dit museum zelf een keer wilt gaan bezoeken. Natuurlijk is er veel Spaanse kunst te zien, van El Greco, Velazquez en Goya, maar de Spaanse koningen waren ook dol op Jeroen Bosch, Titiaan en Rembrandt!

Datum 31 maart 2022
Tijd donderdag 13.30 - 15.30 uur
Prijs € 19,50, inclusief koffie/thee
Door wie Patricia Huisman
Locatie CKC & partners

Aanmelden

Workshop | Schilder de Mona Lisa

De beroemde Mona Lisa van Leonardo da Vinci houdt met haar mysterieuze glimlach al eeuwenlang de kunstliefhebbers bezig. In deze workshop schilder jij je eigen Mona Lisa. Gaat die op het origineel lijken of maak jij een heel andere Mona Lisa? Laat je niet weerhouden door de gedachte “Ik ben niet creatief”, want hoe leuk is het om te ervaren dat je dat eigenlijk wel bent! Vanzelfsprekend neem je je schilderij mee naar huis. 

Datum 5 april 2022
Tijd dinsdag 09.30 tot 12.30 uur
Prijs

€ 28,50 incl. materiaal en koffie/thee in de pauze

Door wie Andrzej Wawrzyniak
Locatie CKC & partners

Aanmelden en direct betalen met iDEAL

Aanmelden en per pin/contant betalen voor aanvang bij de receptie

Lezing | Flamenco met miniconcert 

Een unieke lezing over Flamenco met solo’s op de flamencogitaar door Claudio Benito. We staan stil bij het ontstaan, modernisering en gebruik van ‘nieuwe instrumenten’ in de hedendaagse Flamenco en de rol van Paco de Lucia in dit proces. Ook de drie-eenheid van zang, dans en gitaar en de virtuoze speeltechnieken passeren de revue. Met historisch beeld- en audio fragmenten van begin 19e eeuw. We oefenen tot slot kort met Palmas (klappen van flamenco-ritmes) en ervaren het plezier daarvan.

Deze lezing bevat ten opzichte van de lezing in 2018 een aantal nieuwe elementen: andere solo’s, fragmenten en nóg meer aandacht voor de Palmas. Ook voor diegene die in 2018 aanwezig waren dus een leuke, interactieve middag!
 

Datum 12 april 2022
Tijd dinsdag 14.00 - 15.30
Prijs € 14,50 inclusief koffie/thee
Door wie Claudio Benito
Locatie CKC & partners

Aanmelden en direct betalen met iDEAL

Aanmelden en per pin/contant betalen voor aanvang bij de receptie

Workshop | Zing Franse chansons

Ervaar het plezier van samen chansons zingen onder begeleiding van zangdocent en dirigent Liselet van Gent. Na een warming up, studeren wij 3 mooie chansons in. 

Zangervaring is voor deze workshop niet nodig. Koffie/thee in de pauze is inbegrepen. 

Datum 15 april 2022
Tijd vrijdag 13.30 - 15.30 uur
Prijs € 14,50 inclusief koffie/thee
Door wie Liselet van Gent
Locatie CKC & partners

Aanmelden en direct betalen met iDEAL

Aanmelden en per pin/contant betalen voor aanvang bij de receptie

Lezing | 'Lang leve de opera!'

Drie eeuwen lang was Italië toonaangevend voor de opera-ontwikkeling in Europa. In grote stappen gaan we door deze eeuwen heen met heel veel mooie bekende en minder bekende operamuziek van o.a. Monteverdi, Händel, Mozart, Bellini, Verdi en Puccini. Met beeld- en geluidsfragmenten word je meegenomen op een muzikale reis door 300 jaar Italiaanse opera. Deze lezing wordt verzorgd door Sandra van den Brand.

Datum 22 april 2022
Tijd vrijdag 13.30 - 15.30 uur
Prijs € 14,50 inclusief koffie/thee
Door wie Sandra van den Brand
Locatie CKC & partners

Aanmelden

 

WEES WELKOM! 
Loop eens bij ons binnen, ga lekker zitten en proef meteen de sfeer. Kunstwerken aan de wand, de bruisende kinderstemmen na schooltijd en in onze gezellige Lounge schenken we verse koffie.  

Wie is CKC & partners?
CKC & partners is een cultureel centrum. Je kunt bij ons lessen in kunst, cultuur en techniek volgen. We noemen dit het aanbod in de vrije tijd. Onze ambitie is om er voor iedereen te zijn en dat betekent dat we ons aanbod zo divers mogelijk willen maken. 

Ons adres:
Leidsewallen 80
2722 PC Zoetermeer
Je kunt bij ons 3 uur gratis parkeren met een blauwe parkeerschrijf.