Lezing Nederpop

Leer meer over de beste Nederpop hits en Nederpop bands

Bijbehorende foto voor activiteit Lezing Nederpop

De vaderlandse popgeschiedenis heeft heel veel pareltjes te bieden die we niet mogen vergeten. Zo dacht ook muziekdocent en gitarist Sjaak van Vugt. Met deze Nederpop lezingen ga je een heerlijke trip down memory lane tegemoet. We halen alle mooie muzikale herinneringen op van Nederpop artiesten uit de jaren 50, 60 en 70. Er komt een breed scala aan muziek voorbij: van progressieve pop tot punk en van glitterbands tot een hele nieuwe Nederlandstalige stroming. Heb je eerder lezingen bijgewoond, dan is de lezing een vervolg en ben je weer van harte welkom. Ben je nieuw bij de lezing? Ook dan kun je gezellig aansluiten, want elke editie is anders. We raken immers nooit uitgepraat over muziek!

Bekijk onderaan deze pagina alle lezingen

Lezing Nederpop 6 op woensdag 9 juni 2021 van 09.30-12.00 uur

Lezing Nederpop 7 op woensdag 23 juni 2021 van 09.30-12.00 uur

Lezing Nederpop 8 op woensdag 7 juli 2021 van 09.30-12.00 uur

Om deze lezing binnen de richtlijnen van de RIVM te laten plaatsvinden en uw veiligheid te kunnen garanderen, hebben we de nodige aanpassingen gedaan.


Bekijk de inschrijfopties
  • € 18
  • Inclusief koffie/ thee
  • Een veilige en prettige setting

Inschrijfopties

Docenten

Lezing Nederpop 6 

9 juni van 09.30 - 12.00 uur

Catapult dat ook onder diverse andere namen muziek maakte zoals, The Monotones, The Surfers en Rubberen Robbie maar ook muziek verzorgde voor de meest uiteenlopende artiesten. Verder ook o.a. The Houseband, The Dutch, Gruppo Sportivo, Vitesse, Powerplay, New Adventures en Herman Brood & His Wild Romance. Ook zal kort de Punk aan bod komen.

aanmelden

 

 

 

 

 

Lezing Nederpop 7 

23 juni van 09.30 - 12.00 uur

Lezing 7 zal vooral staan in het teken van de Nederlandstalige popmuziek zoals gemaakt door de Nederpop artiesten Doe Maar, Het Goede Doel, Toontje Lager, De Dijk, The Scene en Frank Boeijen. Verder zal ook de zogenaamde dialectpop aan bod komen.

aanmelden

 

 

 

 

Lezing Nederpop 8

7 juli van 9.30 - 12.00 uur

Lezing 8 en tevens de laatste lezing zal gaan over jaren 80 bands en Nederpop vanaf de jaren 80 met namen als Fay Lovsky, Gotcha!, Anouk, After Forever, Within Temptation, Krezip, Ilse DeLange en Bløf en wordt het laatste deel over Golden Earring behandeld. Ook is er aandacht voor twee van de langst bestaande Bluesbands van Nederland t.w. Flavium en Barrelhouse.

aanmelden