Zwanger & Dans

Fit tijdens je zwangerschap en goed voorbereid op de bevalling

Bijbehorende foto voor activiteit Zwanger & Dans

Met Zwanger&Dans bevorderen we de gezonde en actieve lifestyle tijdens de zwangerschap. Voordeel hiervan is dat de fitheid, conditie en spierkracht op niveau blijven. Bovendien wordt er al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Ook proberen we fysieke klachten voor te zijn. We bereiden je fysiek en mentaal voor op de bevalling.

Vanaf de 14e week van de zwangerschap tot aan 9 maanden na de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de lessen. 
Tijdens de lessen geven speciaal opgeleide (fysio)therapeuten training waardoor klachten en fysieke ongemakken kunnen worden voorkomen. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit kunnen zij ook zwangerschapsgerelateerde problemen van gewrichten en spieren signaleren. De lessen hebben een duidelijk preventief karakter.

MamaFit®

Na je bevalling weer in vorm komen valt niet altijd mee. MamaFit®, vanaf 4 weken na je bevalling, kan je daarbij helpen. De eerste 4 tot 6 weken na de bevalling is het belangrijk dat vooral je baarmoeder en je bekkenbodemspieren zich kunnen herstellen. Daarna is het lekker om weer wat tijd voor jezelf te hebben en te werken aan je conditie en je figuur. En MamaFit® doe je samen met andere moeders die in dezelfde fase van het moederschap zitten.

Zwanger&Dans partneravond

Het doel van de partneravond is om de partner voor te bereiden op de coachende rol tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed. Een goed team te kunnen vormen met de vrouw die elke vorm van (mentale) steun kan gebruiken. Een goede bevalling is een prettig eind van de zwangerschap en tegelijkertijd een goed begin van het leven van ouders met een kind.


  • vanaf € 115 per cursus
  • vanaf 18 jaar
  • 10-rittenkaart
  • instroom hele jaar mogelijk

Docenten

Maak kennis met de docent