Schilderen a la Rembrandt

Maak je eigen verf met zuivere pigmenten

Bijbehorende foto voor activiteit Schilderen a la Rembrandt

In deze leuke en leerzame korte schildercursus onderzoeken we in vier ochtenden het materiaalgebruik en werkwijze van schilder Rembrandt van Rijn. Je gaat daarbij met zuivere pigmenten en verschillende soorten lijnolie zelf je olieverf maken. De vulmiddelen die je soms in de gewone tubes aantreft, laten we natuurlijk achterwege, daardoor krijg je de mooiste kleuren van de hoogste kwaliteit. Je hebt tijdens deze workshop schilderen de keuze om met je zelfgemaakte verf heel direct naar beroemde schilderijen van Rembrandt te werken of met een eigen idee aan de slag te gaan.

Je neemt zelf een doek en kwasten mee naar deze workshop. Ik zorg voor de pigmenten (veelal die Rembrandt zelf ook gebruikte), de lijnolie en diverse soorten paletmessen. Het is voor deze masterclass aan te bevelen dat je al enige ervaring in schilderen of tekenen hebt. Dat hoeft niet per se olieverf te zijn, basiskennis van schildertechnieken met acrylverf is ook prima.
De hoeveelheid pigment per persoon is naar redelijkheid. Er is genoeg om bijvoorbeeld twee a drie schilderijen van 50 x 70 centimeter stevig in de verf te zetten. Het is dus niet de bedoeling dat je ‘voor thuis’ verf komt aanmaken. Pigmenten die schadelijk zijn voor milieu en gezondheid, zoals loodwit of cadmiumhoudend, vallen buiten ons palet.
 


  • € 159 per cursus
  • voor 18 jaar en ouder

Docenten

Maak hieronder kennis met de docent