Glas instroomcursus

Ervaar de magie van glaskunst

Bijbehorende foto voor activiteit Glas instroomcursus

De instroomcursus van de zaterdagmiddag bestaat uit twee blokken. Elk telt 10 reguliere lessen en een lange workshop les. Voor cursisten zonder ervaring is dit de aangewezen cursus om mee te starten. Op de dag van de workshop les starten we eerder, zo kunnen we twee uur werken, pauze voor de lunch, nog twee uur werken. 
Workshopvoorstel 1e blok: pâte de verre
Workshopvoorstel 2e blok: de diepte in

Beginners beginnen met een programma van vijf weken met steeds een andere techniek. Ze werken hierbij eerst met het relatief goedkope vensterglas (materiaalkosten ongeveer € 20). De eerste week ga je snijden en lijmen, dan het slijpen en zandstralen. In de derde les bereid je een reliëf voor dat in de oven gaat smelten. De vierde week komt de techniek van glasverven aan bod en de vijfde les gekleurde korrels om met het glas in de oven te versmelten. De grote hoeveelheid mogelijkheden en diversiteit zal je verbazen!

Vaak gaan mensen na het vensterglas over op gekleurde glasplaten om mee te werken. Nota Bene dit specialistische glas is in verhouding ruim vijf keer zo duur als het vensterglas. CKC & partners verkoopt materiaalkaarten aan de balie beneden in de lounge van € 20 of € 50. Deze koop je en gebruik je om het materiaalverbruik op bij te houden tot je aan het bedrag zit. Mocht er aan het eind van de lessen een restbedrag op de kaart staan dan kun je de kaart inleveren en storten we het restbedrag terug.
 


Bekijk de inschrijfopties
  • vanaf € 231,50 per cursus
  • vanaf € 77,17 per termijn - 3 termijnen
  • voor 18 jaar en ouder
  • ZoetermeerPas

Aanmelden

Maak hieronder je keuze

Docenten

Maak hieronder kennis met de docent