Glas instroomcursus

Ervaar de magie van glaskunst

Bijbehorende foto voor activiteit Glas instroomcursus

De instroomcursus van de zaterdagmiddag bestaat uit twee blokken. Voor cursisten zonder ervaring is dit de aangewezen cursus om mee te starten. Zij krijgen een eigen programma om de basis te leren en kunnen zich optrekken aan de rest van de groep. 

Elk blok telt 10 reguliere lessen en een lange workshop les. Reacties staan centraal in deze twee workshoplessen. Reacties van diverse kleuren glas in de oven en reacties bij een koude afwerkingstechniek met speciale metaalverven en oxidatie. 

Beginners beginnen met een programma van vijf weken met steeds een andere techniek. Ze werken hierbij eerst met het relatief goedkope vensterglas (materiaalkosten ongeveer € 20). De eerste week ga je snijden en lijmen, dan het slijpen en zandstralen. In de derde les bereid je een reliëf voor dat in de oven gaat smelten. De vierde week komt de techniek van glasverven aan bod en de vijfde les gekleurde korrels om met het glas in de oven te versmelten. De grote hoeveelheid mogelijkheden en diversiteit zal je verbazen!
Vaak gaan mensen na het vensterglas over op gekleurde glasplaten om mee te werken. Nota Bene dit specialistische glas is in verhouding ruim vijf keer zo duur als het vensterglas. 
 

Op dit moment is deze activiteit vol en is het niet mogelijk om een proefles glas te volgen. Wil je op de reservelijst geplaatst worden, stuur dan een mail naar cursusadministratie@ckc-zoetermeer.nl. Zodra zich mogelijkheden voordoen, wordt er contact met je opgenomen.


Bekijk de inschrijfopties
  • vanaf € 237,60 per cursus
  • vanaf € 79,20 per termijn - 3 termijnen
  • voor 18 jaar en ouder
  • ZoetermeerPas

Aanmelden

Maak hieronder je keuze

Glas instroomworkshop

Voor leeftijd:
18 - 99 Jaar
Door wie:
Martine Knoppert
Waar:
CKC Zoetermeer
Wanneer:
Zaterdag 10 september 2022
13:00 - 15:30
Aantal:
11
Prijs:
€ 237,60 - t/m 20 jaar
€ 287,50 - 21 jaar en ouder

Docenten

Maak hieronder kennis met de docent