Glas instroomcursus

Ervaar de magie en de betoverende kleuren van glaskunst

Bijbehorende foto voor activiteit Glas instroomcursus

Deze cursussen zitten vol, aanmelden is niet meer mogelijk. Misschien vind je de workshop glas: giettechniek en glasverf interessant.

In deze glas instroomcursus is er plek voor beginners én cursisten die al enige ervaring hebben met een workshop glas bewerken. De beginners beginnen met vensterglas.
Elke week is er een andere techniek. Eerst snijden en lijmen, dan het slijpen en zandstralen. In de derde les bereid je een reliëf voor dat in de oven gaat smelten. De vierde week komt de techniek van glasverven aan bod en de vijfde les gekleurde korrels om met het glas in de oven te versmelten. De resultaten van een workshop glas maken zijn altijd betoverend, omdat er een stukje onvoorspelbaarheid bij komt kijken. Instromers met ervaring elders kunnen kiezen of zij een blok mee volgen of vrij willen werken.

Voor mensen die het basisblok met vensterglas gevolgd hebben is er de mogelijkheid om een blok van 5 lessen gekleurd glas te doen. Achtereenvolgens maak je een werkstuk in twee lagen met transparante kleuren, een werkstuk in reliëf (tackfuse) van gekleurd glas met openingen en een dubbele glasplaat voor een reliëfstook met keramische deken. In dezelfde les ga je kleine stukken rondsmelten als halffabricaat. In de laatste les maak je een werkstuk waarbij de versmolten halffabricaten worden gebruikt.
Bij elke les hoort een stukje theorie dat aan het eind van het blok een naslagwerk vormt van het geleerde. De cursus is exclusief materiaalkosten.

Materiaalkosten
Reken voor het eerste blok met vensterglas op zo'n € 20. Werken met het gekleurde glas zoals in blok twee is in verhouding ruim vijf keer zo duur. CKC & partners verkoopt materiaalkaarten aan de balie beneden in de lounge van € 20 of € 50. Deze koop je en gebruik je om het materiaalverbruik op bij te houden tot je aan het bedrag zit. Mocht er aan het eind van de lessen een restbedrag op de kaart staan dan kun je de kaart inleveren en storten we het restbedrag terug.


Bekijk de inschrijfopties
  • vanaf € 169 per cursus
  • vanaf € 56,33 per termijn - 3 termijnen
  • voor 18 jaar en ouder
  • ZoetermeerPas

Aanmelden

Deze cursussen zitten vol, aanmelden is niet meer mogelijk

Docenten

Maak hieronder kennis met de docent