Fotografie - Masterclass Rembrandtlicht

Maak schilderachtige foto’s in de stijl van de meester

Bijbehorende foto voor activiteit Fotografie - Masterclass Rembrandtlicht

In deze leuke en leerzame masterclass onderzoeken we in drie avonden het licht- en kleurgebruik van Rembrandt. Rembrandt, meester in het spel van licht en donker is voor velen nog steeds een grote inspiratiebron. Ook al bestond er nog geen fotografie in zijn tijd, het typische Rembrandtlicht is een bekende term in de fotografie. Tijdens deze korte fotografie workshop werken we met daglicht (zoals Rembrandt zelf) maar ook met kunstlicht. We gebruiken hiervoor studiolampen in de fotografie les.

Een heel herkenbaar punt bij Rembrandt is de zachte slagschaduw die ontstaat rondom de neus. Daarnaast is ook het kleurgebruik erg belangrijk. Hiermee kan je je foto extra 'schilderachtig' over laten komen. Daarvoor moet je echt goed kijken hoe je het model positioneert en veel aanwijzingen geven over de juiste pose en blik.

Deze masterclass staat op zichzelf. Heb je nog interesse in een andere fotocursus? Wij bieden een hele serie aan, van Basiscursus waarin je leert fotograferen en kan leren foto’s bewerken tot fotografie workshops voor Gevorderden in diverse thema’s. Check het hele aanbod op de site!

Meer informatie vind je op www.zoetermeer.photography


Bekijk de inschrijfopties
  • € 105
  • voor 18 jaar en ouder

Aanmelden

Maak hieronder je keuze

Docenten

Maak hieronder kennis met de docent