Kunst, cultuur en... techniek?!

Techniek is, net als kunst en cultuur, een manier om je creativiteit te uiten en je verbeeldingskracht te ontwikkelen. Bedenk maar eens: waar de één een kwast pakt, pakt de ander een zaag. Of lasersnijder. Waar de een iets prachtigs in elkaar boetseert van klei, gebruikt de ander daar programmeertaal voor. Het ontwikkelen van je creativiteit en verbeeldingskracht is de verbindende factor. En laat dat nu net de missie van CKC & partners zijn.

Schuurtje van opa

“Daarnaast heeft de maatschappij behoefte aan technisch onderlegde mensen. Van computergestuurde techniek tot de ambachten. We missen de schuurtjes-van-opa van weleer. Kinderen en jongeren hebben niet de ruimte, letterlijk, om hun talent en passie voor techniek te ontdekken”, vult Piem Wirtz, manager Digital Art Lab, aan. 

Makerspace

Ze wijst om zich heen. “Het is wat anders dan het schuurtje van opa”, zegt ze lachend, “maar dit is wel de vervanger daarvan. Een makerspace, waar kinderen en jongeren kunnen experimenteren met technologische apparatuur, ideeën uitvoeren en ja, soms lekker aanklooien.”

Plannen B

Het Digital Art Lab is dus een ruimte om te maken. Je vindt hier diverse machines, computers en technieken, en jongeren kunnen die naar hartenlust uitproberen. Piem: “We zien de mooiste creaties voorbijkomen, maar het allermooiste vind ik hoe die jonge uitvinders onderzoeken, uitproberen, herstellen, plannen B bedenken en leren van wat niet werkt. Ook een hele belangrijke vaardigheid tegenwoordig.”

Kom ook!

Zelf komen 'aanklooien'? 

Open Lab Junior op woensdagmiddag | 6-12 jaar

Open Lab op vrijdagmiddag | 12+

Open Lab tweewekelijks op zaterdagmiddag | 20+

Kunst, cultuur en... techniek?!